geen afbeelding beschikbaar
Houten jaloezieen
Rolgordijnen

Duette® Plisse

Duette® Shades bestaan uit 2 lagen stof die samen een gesloten honingraatstructuur vormen. Plisse shades ( plissegordijnen ) bestaan uit 1 laag gevouwen doek. Plisse en Duette® Shades hebben een erg hoge isolatiewaarde , deze zorgt in de zomer voor een koele kamer en houdt ’s winters de warmte binnen. Duette® Shades zijn geluiddempend zodat ook de akoestiek in uw woning verbetert. Plisse en Duette® Shades zijn leverbaar met top-down. Dit model kan van boven naar onder en andersom. Smartcord is het nieuwste bedieningssysteem , hierdoor zijn er geen losse onveilige koorden meer. De optie lite-rise kan zelfs helemaal zonder koorden bediend worden. Voor extra bedieningsgemak is er een elektrische aandrijving leverbaar.

Plisse Gordijnen Hoogwaardig en decoratief

Plissé gordijnen
Plissé komt oorspronkelijk uit het Frans en betekent geplooid. De stof van een een plissé gordijn kenmerkt zich dan ook door de plooien zie in een zig/zag zijn gevouwen en gestreken. Dat maakt een plissé gordijn tot een strak en tegelijkertijd elegant raamdecoratieproduct dat de ruimte sfeervol tot leven laat komen. Met plissé-gordijnen kan men spelen met licht, vormen en kleuren.

 

Plissé gordijnen modellen
Natuurlijk is een plissé-gordijn eigenlijk slechts een gestroomlijnd profielsysteem met daartussen een geplooid doek. Toch zijn er verschillende modellen plissé-gordijnen, dit heeft te maken met het type raam waarvoor het plissé-gordijn geschikt is. Voor ieder raam is het mogelijk om een plissé gordijn te plaatsen: rechthoekige ramen, draai-kiep ramen en zelfs dakramen, alles is mogelijk.

 

Plissé gordijnstof- en doekkwaliteit
Voor iedere gewenste hoeveelheid lichtinval is het mogelijk om een plissé gordijn te hangen. Er zijn namelijk verschillende transparantiegraden: transparant, semi-transparant, ondoorzichtig of verduisterend. Raamdecoratietotaalmarkt.nl biedt plissées met twee verschillende type doekkwaliteiten aan. Namelijk Perlex (voorzien van een parelmoerlaag die zorgt voor een hoge lichtreflectie- en isolatiegraad) en Verosol (met een aluminiumlaag voor extra zonwering en het gordijn is plooivast).

 

Plissé bedieningssysteem
Een plissé-gordijn wordt met een ketting bediend. Voordeel van dit systeem is dat het gordijn op elke gewenste hoogte kan worden 'vastgezet', het zogenaamde top-down systeem. Maar het is ook mogelijk om ervoor te kiezen om het bovenste of onderste gedeelte van de raam vrij te laten. De kettingbediening voor de plissé heeft een aantal varianten: een koordremmechanisme, een monocontrol ketting, stang/handbediening en voor het ultieme bedieningscomfort (of bijvoorbeeld voor hoger geplaatste plissé) is er een gemotoriseerde sturing zeer handig.


Tip: de manier waarop u uw plissé-gordijn reinigt, hangt af van het type doek dat u heeft gekozen. De perlex-stofkwaliteit zijn zeer eenvoudig te reinigen, deze zijn wasbaar in in warm sopje (30gr) van fijn wasmiddel. Vervolgens vouwt u de plissé weer ingeplooid op om het water eruit te drukken. Hang de plissé vochtig terug en laat hem in opgetrokken toestand drogen. De doeken van verosol-stofkwaliteit hebben als voordeel dat deze anti-statisch en vuilafstotend zijn, hier is het voldoende om deze regelmatig met een plumeau of met een zachte borstel af te stoffen.

Vraag vrijblijvend uw offerte aanen ontvang uw advies op maat