geen afbeelding beschikbaar

Pvc vloeren

Pvc heeft veel goede eigenschappen. Pvc vloeren zijn geluid reducerend , hygiënisch en warm. De vloeren zijn bestand tegen de meeste chemicaliën en zeer slijtvast. Pvc vloeren zijn ideaal in combinatie met vloerverwarming. Dankzij onze jaren lange ervaring in het leveren en aanbrengen van pvc vloeren zijn we in staat perfecte vloeren te leveren. We beoordelen altijd de ondervloer zodat hier geen verrassingen ontstaan. De juiste voorbereiding in combinatie met vakmanschap maakt de vloer perfect !

Pvc vloeren voor elke ruimte een geschikte vloer

Pvc vloeren zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse woning- en projectinrichting. Pvc vloeren worden veelvuldig toegepast in diverse ruimtes en gebouwen , denk bijvoorbeeld aan woonkamers keukens , kantoren en restaurants maar ook de badkamers kan voorzien worden van een prachtige pvc vloer. 1 van de reden waarom pvc vloeren op dit moment veel gebruikt worden is de goede combinatie met vloerverwarming, pvc laat makkelijk warmte door en voelt snel warm en behaaglijk aan. Pvc vloeren zorgen voor een maximaal rendement uit uw vloerverwarming.

 

Types pvc vloeren
Pvc vloeren zijn er in verschillende kwaliteiten. Het verschil zit vaak in de totale dikte van de vloer in combinatie met de slijtlaag. Grofweg kan er gezegd worden dat hoe dikker de slijtlaag is , hoe sterker ( slijtvaster ) de vloer is. Pvc vloeren zijn leverbaar in de volgende diktes een 3 mm vloer met een slijtlaag van 0,70mm ,  2,5 mm met een slijtlaag van 0,55 mm en een 2 mm dikke vloer met een slijtlaag van 0,30 mm. De verschillende vloeren kunnen in verschillende ruimtes gebruikt worden , zo is er voor iedere toepassing een geschikte vloer. Behalve de verschillende diktes in vloer zijn er ook verschillende afmetingen in de tegel- en houtdecors. In onze showroom hebben we honderden voorbeelden hiervan. Haarco is dealer van de gerenommeerde merken als Mflor ( met bijvoorbeeld top kleuren als 81011 , 81015 ), Tfd ( met een prachtige style pro serie ) , Ambiant ( 1530 , 1533 residence ) en vivaflors.

 

De verwerking van pvc vloeren
De basis van een pvc vloer is de ondergrond deze moet drukvast , droog en vlak zijn. In de meeste gevallen moet een vloer al voor het leggen geëgaliseerd worden , hiermee wordt het oppervlak van de ondervloer verbeterd zodat pvc verwerkt kan worden. In het geval van een houten vloer werken wij met een mdf ondervloersysteem zodat hierop pvc gelegd kan worden. Onze eigen vakmensen voeren de werkzaamheden aan uw ondervloer uit , hierdoor is de kwaliteit gewaarborgd. Als de ondervloer vlak is kan deze geschuurd worden , en vervolgens kan er pvc op verlijmd worden.

 

Pvc vloeren en vloerverwarming
Pvc vloeren zijn te combineren met elektrische of traditionele vloerverwarming dmv water. Veel bestaande vloeren worden achteraf voorzien van vloerverwarming dmv het infrezen van buizen die warm water transporteren. Vloerverwarming infrezen kan bij nagenoeg alle type ondervloeren bijvoorbeeld plavuizen of tegels maar ook natuursteen of een cementdekvloer. Wij hebben jarenlang ervaring in het verwerken van pvc op vloerwarming , informeer naar de mogelijkheden ( en onmogelijkheden ) zodat u uiteindelijk de vloer krijgt die u wenst.

 

Onderhoud van pvc vloeren
Pvc vloeren hebben vanuit de fabriek een beschermende PU laag gekregen. Afhankelijk van de intensiteit van gebruik zal deze naar verloop van jaren vervangen moeten worden. Het vervangen van de PU laag is niet moeilijk of zwaar , het moet wel secuur gebeuren ! Als u een nieuwe PU laag ( polish ) op uw pvc vloer wil aanbrengen informeer dan naar de werkwijze. De dagelijkse reiniging van uw pvc vloer doet u met een pvc cleaner , gebruik hiervoor geen alles reiniger , groene zeep of afwasmiddel deze producten kunnen resten nalaten waardoor uw vloer sneller vuil wordt.

 

Tip Gaat u bouwen , verbouwen of renoveren ? Kom vroegtijdig vrijblijvend informatie op doen , zo voorkomt u teleurstelling achteraf. Wij informeren u graag over ondervloeren , vloerverwarming etc.

Vraag vrijblijvend uw offerte aanen ontvang uw advies op maat