Haarco Raalte

Pvc vloeren De trend onder de vloerbekleding!

Pvc vloeren zijn geluiddempend, hygiënisch en warm. Onze pvc vloeren zijn bestand tegen de meeste chemicaliën en zeer slijtvast. Ideaal in combinatie met vloerverwarming. Doordat wij al jaren lang ervaring hebben in het leveren en aanbrengen van Pvc vloeren zijn we in staat perfecte vloeren te leveren. We beoordelen altijd de ondervloer zodat hier later geen verrassingen kunnen ontstaan. Ook egaliseren wij de vloer zelf voordat we de Pvc vloer leggen. De juiste voorbereiding in combinatie met vakmanschap maakt uw vloer perfect!

Pvc vloeren Voor elke ruimte in uw huis een geschikte vloer

Pvc vloeren zijn niet meer weg te denken in de hedendaagse inrichting. Ze kunnen veelvuldig toegepast worden in diverse ruimtes en gebouwen, denk hierbij aan woonkamers, keukens, kantoren en restaurants. Maar wist u dat ook badkamers voorzien kunnen worden van een prachtige Pvc vloer? Een van de redenen waarom er tegenwoordig veel Pvc gebruikt wordt is de uitstekende combinatie met vloerverwarming. Door het materiaal en de dikte (2,5mm of 2,0mm) geleidt dit makkelijk en voelt het al snel erg comfortabel aan. Hierdoor haal je maximaal rendement uit uw vloerverwarming.

Type vloeren
De kwaliteit in de verschillende type vloeren zit in de totale dikte van de vloer in combinatie met de slijtlaag. Hoe dikker de slijtlaag, hoe sterker (slijtvaster) de vloer is. 2,5mm met een slijtlaag van 0.55mm. Is de meest voorkomende en sterkste vloer voor uw woonkamer, keuken of slaapvertrekken. Behalve verschillende diktes hebben wij ook ruime keuze in verschillende afmetingen in tegel- en houtdesigns. Er kan gekozen worden voor een rechte plank, een visgraat, Hongaarse punt of Weense punt. Haarco is dealer van gerenommeerde merken als TFD, Ambiant, Vivafloors, Evcvloer, Tarkett en Therdex.

Verschillende soorten PVC
PVC kan op vele manieren gelegd worden. Denk hierbij aan de ‘gewone’ recht gelegde plank. Deze kan bijvoorbeeld met over de lengte of breedte van uw woning gelegd worden, maar ook diagonaal is een hele leuke speelse manier. PVC tegels kunnen recht naast elkaar gelegd worden, maar ook in een halfsteensverband, diagonaal verband of bij rechthoekige tegels in een visgraat.

Naast deze soorten zien we tegenwoordig ook erg veel visgraat vloeren, deze zijn er in verschillende breedtes en lengtes en er kan ook gekozen worden deze over de lengte of de breedte te leggen. Ook de Hongaarse punt zien we veel, hierbij krijg je een mooi lijnenspel in je PVC vloer. De Hongaarse punt kan ook als een Weense punt gelegd worden, hierbij krijgt u een mooi, breed visgraatpatroon.

Veel gestelde vragen

Verwerking van Pvc vloeren

De basis van een pvc vloer is de ondergrond. Deze moet drukvast, droog en vlak zijn. In de meeste gevallen moet er geëgaliseerd worden, hiermee wordt het oppervlak van de ondervloer verbeterd zodat de Pvc verwerkt kan worden. In geval van een houten vloer werken wij met een MDF ondervloersysteem, waarna hier Pvc op gelegd kan worden. Onze eigen vakmensen voeren de werkzaamheden aan uw ondervloer uit, zodat de kwaliteit gewaarborgd word.

Pvc vloeren en vloerverwarming

Pvc vloeren zijn goed te combineren met elektrische of traditionele vloerverwarming door middel van water. Veel bestaande vloeren worden achteraf voorzien van een vloerverwarming door middel van het infrezen van buizen die het warme water transporteren. Vloerverwarming infrezen kan bij nagenoeg alle type ondervloeren zoals bijvoorbeeld plavuizen of tegels, maar ook natuursteen of een gewone cementdekvloer. Wij hebben jarenlange ervaring in het dichtzetten van de vloerverwarming, informeer naar de mogelijkheden voor de door u gewenste vloer.

Onderhoud van Pvc vloeren

Pvc vloeren hebben een PU laag. Afhankelijk van de intensiteit van het gebruik zal deze naar verloop van jaren vervangen moeten worden. Het vervangen van deze PU laag is niet moeilijk, maar wel een secuur werkje. Als u een nieuwe PU laag (met Polish) op uw vloer wil aanbrengen, informeren wij u graag in onze showroom. Dagelijks kunt u de Pvc reinigen met een stofzuiger, swiffer, vloerwisser of zachte bezem. Wilt u de vloer dweilen, gebruik hiervoor dan een Pvc cleaner. Gebruik hiervoor géén allesreiniger, groene zeep of afwasmiddel. Deze producten kunnen resten nalaten waardoor uw vloer juist sneller vuil wordt.